sábado, 1 de junio de 2013

UN LLOC ON QUEDAR-SE

puesta de sol con prismaticos
Un lloc on romandre

Com heu pogut comprovar si heu seguit les darreres entrades anteriors sota aquesta mateixa etiqueta, ens troben dins la temàtica de la família. La proposta que ens han fet a classe ha estat veure una pel·lícula i fer un comentari sobre la ella. Dons bé, és clar que el meu comentari no anirà destinat a explicar la qualitat d'imatge i so, ni serà una crítica cineasta, més bé serà extraure la relació amb els diferents models de famílies que i surten.

Resumint la pel·lícula, vos diré que els protagonistes se n'adonen que van a tenir un nadó i davant la seva situació econòmica i laboral inestable decideixen explorar les seves possibilitats viatjant a diferents llocs visitant a amics i familiars, cadascú amb un model familiar diferent.

Cerquen, en primer lloc, els pares de ell, que volen llibertat i fer el que no varen poder fer abans. En segon lloc van a Arizona on es troben amb una antiga cap de ella, donada a l'alcohol i que ridiculitza al seus fills. Després van a Tucson, on està la germana de ella. Abans d’arribar al següent destí, Madison, ella resolc que han de discutir i en Madison troben a una filla d’una amiga del pare de ell, quasi com una cosina.  Aquesta dona amb la seva parella són molt hippies i ell fa una entrevista de feina. Acaben discutint ell i la seva cosina sobre maternitat i economia.

algas
Arribar, quedar-se o marxar...
Després va a visitar a uns antics amics de la Universitat, els quals no varen poder tenir fills biològics però varen adoptar a molts de nens. Els amics els expliquen que la família, la llar, és més que les quatre paredes, és AMOR, paciència, consideració, perfeccionament, unió de lo bo que té cadascú, i la paciència. També els parlen de lo dur que és ser pares. El penúltim destí va ser Miami, on està el germà de ell amb una situació delicada ja que la seva dona li ha abandonat i encara no s’ho ha dit a la seva filla. Aquí, a la llum de la lluna, la parella de protagonistes es fan una sèrie de promeses, els seu compromís. A la fi fan una espècie de pacte, on expressen les seves pors i els seus aspectes principals a l’hora de acompanyar al desenvolupament d’un nou ser. Així, troben que en totes els llars hi ha les seves complicacions, les seves dificultats. Això és una cosa que normalment pots apreciar des de fora, ja que, de vegades, és complicat agafar perspectiva per veure certes situacions.

En aquesta cerca del lloc ideal descobreixen que l’important no és estar casats, tenir una feina estable, una casa,... aquestes coses venen i se'n van, encara que sí són importants, però no el més fonamental. Així, tornen a les seves arrels, la casa d’ella quan era petita, de la qual ella havia fugit pels records dolorosos que en tenia de la seva infància amb la mort dels seus pares, però on descobreix que serà el millor lloc, conegut i on ella va a passar bons moments.



De totes maneres, si hi ha algú interessat en llegir qualcuna sinopsi, us deix aquí diversos links: 1, 2.

Salutacions



No hay comentarios:

Publicar un comentario